Бріош зі згущівкою — дуже ніжна французька здоба зі солодким доповненням, що ідеально підходить для сніданку і перекушування.
За рецептом у вас має вийти проста булочка, але ви також можете наповнити її джемом, горіховим кремом, шоколадними крихтами або мигдальними пластівцями, щоб зробити ще смачнішою, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
Основні
- Борошно пшеничне – 520 г
- Молоко – 240 мл
- Згущене молоко – 80 г
- Масло вершкове – 40 г
- Цукор – 20 г
- Дріжджі сухі – 7 г
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 20 мл
Для декору
- Масло вершкове – 40 г
- Згущене молоко – 40 г
Спосіб приготування:
Тепле молоко з’єднайте з цукром, згущеним молоком, яйцем і сухими дріжджами.
Всипте борошно, сіль і перемішайте міксером. Додайте розм’якшене вершкове масло і продовжуйте місити близько 10 хвилин. Дайте приготовленому тісту піднятися протягом 1 години.
Потім тісто розкачайте качалкою у пласт і згорніть його у рулет. Розріжте рулет на шматочки, сформуйте з них кульки і викладіть у вузьку прямокутну форму. Дайте піднятися протягом 1 години.
Змастіть поверхню тіста збитим яйцем і випікайте в розігрітій до 180°С духовці 25-30 хвилин.
Перед тим, як вийняти бріош з форми, змастіть розтопленим вершковим маслом і згущеним молоком.
Раніше ми розповідали, як приготувати тушковану капусту з ковбасою і яйцями. Писали, як готується картопляно-рибний рулет з грибами та полядвиця з пряними травами та часником.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок