Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Шокуючі знахідки у Києво-Печерській Лаврі: що після себе залишили представники УПЦ (МП)

Комісія Мінкульту проводить огляд приміщень Києво-Печерської Лаври після того, як представники УПЦ (МП) залишили її. Провели ревізію Братського корпусу на Ближніх печерах (корпус № 44). Представники комісії виявили, що орендарі Лаври не вживали протипожежних заходів, а також знайшли етикетки від тканин з російського заводу.

Розповідає Інформатор  з посиланням на Мінкульт.

Двері корпусу виявились зачиненими, тому у присутності в.о. Генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Остапенка М.А. та його заступника Рудника О.В. технічними працівниками Заповідника (за допомогою відповідних засобів) забезпечено доступ Комісії до вказаних приміщення.

У корпусі вбачаються ознаки порушення протипожежної безпеки та умов охоронного договору від 14.06.1995 року № 43 пам’ятки: «не допускати використання пам’ятки для господарських потреб, утримувати будівлю пам’ятки і все пов’язане з ним майно в належному санітарному протипожежному і технічному стані…».

У внутрішніх приміщеннях встановлено нагромадження меблів, різноманітних пакувальних матеріалів, товарів для продажу (церковне начиння, свічки, календарі, буклети), одягу та взуття, швейне обладнання. Ознак вжиття орендарем (представниками Монастиря) протипожежних заходів не зафіксовано.

У приміщенні також знайшли етикетки від тканин почесного постачальника кремля заводу “петро-павлівський шовк”.

Після завершення огляду корпус № 44 було закрито та опечатано працівниками Заповідника.

Швейний цех Лаври

Етикетки тканини з російського заводу

Крім того приміщення, яким користувалася охорона Лаври знаходиться у жахливому стані. Стародавні двері використовували для метання ножів.

“Що лишає після себе «рускій мір» та його прихильники — наслідки говорять самі за себе. На відео — приміщення охорони, яким користувалися УПЦ МП. На власні очі можете побачити наручники на дверях. Стародавніх дверях XVIII століття, що використовувались як мішень для кидання ножів”, – пишуть представники української комісії.

Раніше Інформатор розповідав, що екс-очільнику Києво-Печерської Лаври митрополиту УПЦ (МП) Павлу оголосили про підозру. Також ми писали про священника УПЦ (МП), який розбещував двох своїх рідних доньок. Де у Кривому Розі знайти Православну Церкву України, читайте тут.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору