Тушкована капуста з ковбасою і яйцями — страва настільки ж проста, наскільки смачна. А ще дуже ситна і здатна нагодувати цілий натовп голодних родичів.
Ковбаса, приготовлена з тушкованою капустою, є традиційним рецептом у сільській гастрономічній культурі деяких європейських країн, – розповідає Інформатор.
Інгредієнти:
- Капуста білоголова – 600 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Ковбаса – 400 г
- Яйця – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування:
Цибулю й моркву почистьте й помийте. Цибулю наріжте кубиками, моркву — соломкою. Обсмажте в 1 ст. л. олії до золотистого кольору. Викладіть у тарілку.
Капусту тонко нашинкуйте, покладіть у розігріту з олією сковороду, посоліть і поперчіть. Влийте пару ложок води й тушкуйте під кришкою 30 хвилин. Потім додайте до неї цибулю з морквою.
Томатну пасту розведіть 40 мл води, посоліть і поперчіть. Додайте до овочів, перемішайте і протушкуйте 5 хвилин.
Ковбасу наріжте кубиками й окремо обсмажте її в 1 ст. л. олії до зарум’янення.
Додайте ковбасу в капусту, перемішайте і тушкуйте разом 15 хвилин.
Яйця зваріть круто протягом 10 хвилин. Охолодіть, почистьте й наріжте кубиками. Капусту викладіть на блюдо, прикрасьте кубиками яєць і зеленню.
Раніше ми розповідали, як приготувати швидкий салат “Рятівний”. Писали, як приготувати котлети із цвітної капусти та фаршировані яйця з копченим лососем.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Глубінок