Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Незвичне поєднання: готуємо тушковану капусту з ковбасою і яйцями

Тушкована капуста з ковбасою і яйцями — страва настільки ж проста, наскільки смачна. А ще дуже ситна і здатна нагодувати цілий натовп голодних родичів.

Ковбаса, приготовлена з тушкованою капустою, є традиційним рецептом у сільській гастрономічній культурі деяких європейських країн, – розповідає Інформатор.

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова – 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Ковбаса – 400 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

Цибулю й моркву почистьте й помийте. Цибулю наріжте кубиками, моркву — соломкою. Обсмажте в 1 ст. л. олії до золотистого кольору. Викладіть у тарілку.

Капусту тонко нашинкуйте, покладіть у розігріту з олією сковороду, посоліть і поперчіть. Влийте пару ложок води й тушкуйте під кришкою 30 хвилин. Потім додайте до неї цибулю з морквою.

Томатну пасту розведіть 40 мл води, посоліть і поперчіть. Додайте до овочів, перемішайте і протушкуйте 5 хвилин.

Ковбасу наріжте кубиками й окремо обсмажте її в 1 ст. л. олії до зарум’янення.

Додайте ковбасу в капусту, перемішайте і тушкуйте разом 15 хвилин.

Яйця зваріть круто протягом 10 хвилин. Охолодіть, почистьте й наріжте кубиками. Капусту викладіть на блюдо, прикрасьте кубиками яєць і зеленню.

Раніше ми розповідали, як приготувати швидкий салат “Рятівний”. Писали, як приготувати котлети із цвітної капусти та фаршировані яйця з копченим лососем.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору