Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Спалахи в небі над Києвом: що зафіксували прилади контролю

19 квітня близько 22:00 жителі Київщини побачили яскравий спалах у небі. Після цього оголосили повітряну тривогу. Але офіційної інформації про прильоти не було.

Щоправда, начальник КМВА Сергій Попко о 23:28 опублікував пояснення спалаху. Адже на цей момент мережа вибухнула мемами про НЛО та інопланетян, – повідомляє Інформатор.

“Близько 22:00 години 19 квітня у межах Києва у небі спостерігалося яскраве світіння повітряного об’єкту. За попередньою інформацією, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA.

Аби уникнути жертв від падінь на землю уламків – була оголошена повітряна тривога. ППО не працювала”, – написав Сергій Попко.

Раніше повідомлялося, що у цей день мають впасти частини супутника NASA, який знаходився у космосі і вже довгий час не працював.

“На Землю впаде 270-кілограмовий супутник NASA. Космічний апарат вивчав сонячні спалахи, але останні 5 років вже не працював. За прогнозами науковців, його більша частина згорить під час входу в атмосферу, але деякі деталі все ж полетять на Землю”, – написали в NASA.

Так, о 21:57 за київським часом інфразвуковими засобами ГЦСК на території України зареєстрована високоенергетична акустична подія. Розрахункове місце епіцентру вибуху знаходиться в Київській області.

Подія ймовірно пов’язана із входом космічного тіла в щільні шари атмосфери, інформація уточнюється, – пояснюють фахівці ГЦСК.

“Ні, то не супутник НАСА згорів. Орбіта не проходила над нами в цей час. Більше схоже на болід. Чекаємо більше інформації від спеціалістів по навколоземних об’єктах”, – йдеться у твіті Alpha Centauri.

Зафіксована акустична подія

Творчість українців

Українці створили мем присвячений спалаху над Києвом

Космічна тарілка, яку нібито помітили на дорогах Києва

Мем про НЛО

Раніше Інформатор повідомляв, коли можна спостерігати метеоритний дощ. Також ми писали, що до Землі наближається астероїд. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору