Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Де у Дніпропетровській області планують заборонити приносити на кладовище штучні квіти та вінки

Під час поминальної неділі люди вшановують пам’ять загиблих і частіше за все залишають на могилах пластикові вінки. З початку квітня з території міських кладовищ Дніпра було вивезено 4 066 тонн сміття, з них близько 350 вантажівок штучних квітів. Тому на засіданні Дніпровської міської ради планують затвердити рішення, яким буде заборонено приносити на територію кладовищ Дніпра штучні квіти.

Каже заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко та прогнозує, що після поминальних днів ця цифра збільшиться у декілька разів, – передає Інформатор.

«Загалом щороку в нас одна й та сама ситуація – вивозимо близько 350 вантажівок саме зі штучними квітами та вінками. Тож, аби ми не псували природу, а також не створювались стихійні сміттєзвалища, плануємо на виконкомі Дніпровської міської ради 18 квітня затвердити рішення, яким буде заборонено приносити на територію кладовищ штучні квіти та вінки. Крім цього, ми розставимо великогабаритні контейнери, також усі міські кладовища придбають спеціальні візки, аби людям було зручно вивозити сміття під час прибирання місць, де заховані їхні рідні», – зазначив Михайло Лисенко.

У Державній екологічній інспекції нагадують, що штучні квіти виготовляють із синтетичних пластмас, ниток та паперу, які оброблені парафіном. Сам процес виробництва теж досить шкідливий, оскільки матеріалом для виготовлення слугують нафтопродукти. Яскравих барв вони набувають завдяки аніліновим фарбам, що є токсичними. Під впливом сонячних променів такі квіти здатні виділяти отруйні випари. У людей, які ненароком вдихнуть їх, може трапитися запаморочення чи напад ядухи. Також такі вінки й букети пожежонебезпечні й можуть легко спалахувати.

Раніше Інформатор повідомляв, коли у 2023 році відзначають Гробки. Також ми показали, як виглядає у Кривому Розі дореволюційне кладовище над пустотами.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору