Кривий Ріг До сайту

Суд оголосив вирок колаборанту з Тернівського району

У березні 2022 року житель Тернівського району у соцмережах закликав підтримувати дії кремля. 10 квітня 2023 року Тернівський районний суд визнав криворіжця винним у колабораційній діяльності. Суд призначив йому покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади, займатися певною діяльністю в органах державної влади або в органах місцевого самоврядування на строк до 10 років.

Реклама

Повідомляє Інформатор.

Суд встановив, що 18 березня 2022 року криворіжець, знаходячись у себе вдома, на своїй сторінці соцмережі «Одноклассники», під дописом від 28.02.2022 року з російського інформаційного ресурсу: «Территория Врозслых» розмістив коментар у формі заклику-гасла до населення України. У дописі був розміщений фотознімок Президента України та Президента США. Своїми діями, чоловік публічно закликав до підтримки дій держави агресора, збройних формувань держави агресора.

Реклама

Також засуджений сплатить витрати за проведення експертиз у розмірі 10993,08 грн на користь держави.

За вироком суду системний блок, вилучений у засудженого як речовий доказ, буде знищено.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі викрили жінку, яка після року повномасштабної війни, чекала приходу “руського миру”. Також ми писали про колаборантів з Кривого Рогу, які закликали знищувати українців.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Реклама