Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Суд оголосив вирок колаборанту з Тернівського району

У березні 2022 року житель Тернівського району у соцмережах закликав підтримувати дії кремля. 10 квітня 2023 року Тернівський районний суд визнав криворіжця винним у колабораційній діяльності. Суд призначив йому покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади, займатися певною діяльністю в органах державної влади або в органах місцевого самоврядування на строк до 10 років.

Повідомляє Інформатор.

Суд встановив, що 18 березня 2022 року криворіжець, знаходячись у себе вдома, на своїй сторінці соцмережі «Одноклассники», під дописом від 28.02.2022 року з російського інформаційного ресурсу: «Территория Врозслых» розмістив коментар у формі заклику-гасла до населення України. У дописі був розміщений фотознімок Президента України та Президента США. Своїми діями, чоловік публічно закликав до підтримки дій держави агресора, збройних формувань держави агресора.

Також засуджений сплатить витрати за проведення експертиз у розмірі 10993,08 грн на користь держави.

За вироком суду системний блок, вилучений у засудженого як речовий доказ, буде знищено.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі викрили жінку, яка після року повномасштабної війни, чекала приходу “руського миру”. Також ми писали про колаборантів з Кривого Рогу, які закликали знищувати українців.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору