Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Росіяни викрадають українських дітей для поповнення свого генофонду: правда про депортацію неповнолітніх

За офіційною статистикою Міністерства реінтеграції, до росії депортували 19 528 українських дітей, з яких вдалося повернути 328. Більшість з них це діти з інтернатів, які мають батьків, позбавлених батьківських прав і опікуном яких є держава. Але є й ті, рідні яких надали «добровільну» згоду на вивезення своєї малечі через відчай або погрози позбавлення батьківських прав. Але навіщо потрібні росіянам маленькі українці?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, по-перше, українські неповнолітні необхідні ворогові для поповнення російського генофонду, адже більш ніж половина дітей, народжених на території рф, не є носіями російської зовнішності та культури, що дуже гнітить російську владу. Компенсація демографічного спаду таким чином відповідає стратегічній програмі кремля з відтворення так званої всеросійської ідентичності, коли всі громадяни рф повинні відчувати себе патріотами, готовими вбивати за наказом диктатора. Тому, у травні минулого року в росії спростили процедуру набуття громадянства для українських дітей, які не мають опікунів, а з грудня діти в 14 років на новоокупованих територіях автоматично отримують російське громадянство.
По-друге, кремль використовує «дитяче питання» у пропаганді (для звинувачень української влади у нехтуванні поверненням дітей) та задля підбурення суспільства на акції протесту. Вивозячи маленьких українців, росія намагається показати себе перед світом «гуманною державою, яка рятує дітей від війни». Однак евакуація дітей з небезпечних зон є порушенням норм міжнародного права, адже у разі небезпеки вони мають передаватися не учаснику конфлікту, а третій країні.

Раніше Інформатор писав про те, що ще 24 дитини з Херсонської області повернули з російського полону та про те, що Україна повернула 15 дітей, яких депортувала росія.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору