Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні офіційно заборонили продаж та використання салютів і феєрверків

Попри воєнні дії на території України, руйнівні вибухи ракет та снарядів, панічний страх перед цими вибухами не тільки у тварин, але й у людей – ще знаходяться ті, хто любить побавитися святковими салютами та феєрверками. Такі люди не вважають за потрібне рахуватися зі здоров’ям інших.  Для них важливіше сповістити про свою радість всьому світові за допомогою гучних пострілів та яскравих спалахів у небі, які так нагадують падаючі фосфорні бомби.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Telegram канал народного депутата України Олексія Гончаренка та зоозахисну організацію UAnsmals, зараз цим “забавам” прийде кінець. 11 квітня нардепи підтримали у другому читанні законопроєкт №7438 про заборону продажу та використання піротехніки. Нардеп пише: “Рада ухвалила відповідний законопроєкт в цілому. За – 290. Забороняється використання, продаж та передачу феєрверків, салютів і петард”.

На своїй сторінці у Facebook зоозахисники відзначають, що “тепер люди і тварини будуть більш захищені на законодавчому рівні від згубного впливу феєрверків: від шкоди для психіки через тригери гучних звуків, а також від загрози життю та здоров’ю, яку несуть феєрверки! Віднині закон регулюватиме, щоб гучні звуки не були елементом свята чи розваги!”.

При цьому, за словами Гончаренка, заборона не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.

Раніше Інформатор писав про те, що зоозахисники Кам’янського виявили у підвалі 39-ї гімназії Кам’янського трупи котів, та про те, що левенятку з Кривого Рогу провели операцію на око у Дніпрі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору