Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Левенятку з Кривого Рогу провели операцію на оку у Дніпрі

Маленька левиця Еліна, яка з осені минулого року живе на кінній фермі у Кривому Розі серйозно хвора і сліпне.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Дніпро, в середині лютого володар “кицьки” помітив, що у тварини почалися проблеми з очима і він відкрив збір на операцію в Києві. Зараз же з’ясувалося, що левицю прооперували, але в лікарні Дніпра.

У кліниці “На Рабочей”, де оперували Еліну, їй встановили діагноз – “Катаракта”. Це захворювання, при якому відбувається помутніння кришталика ока, тому око перестає бачити. Воно лікується тільки хірургічним шляхом. Пацієнтка терпляче пройшла передопераційний огляд у кардіолога і ультразвукове дослідження серця для виключення патологій перед операцією. Після цього власник поспілкувався з анестезіологом з приводу особливостей анестезії у диких тварин.

Як написали на сторінці клініки: “Операція пройшла успішно, як і післяопераційна реабілітація. Елічка дозволяє себе лікувати і з радістю приходить на повторні огляди. Уся команда нашої клініки отримала велике задоволення, працюючи з Елєй. Вона дуже вихована, добра і ласкава левиця. А її власник з любов’ю доглядає за нею і старанно виконує усі рекомендації лікаря”.

Нагадаємо, її хазяїн Ігор Боков вважав причиною хвороби левиці можуть бути генетика і те, що левеня годували штучно і він не отримав досить вітамінів від матері. Проте ряд правозахисників і фахівців говорили, що проблеми із здоров’ям у кішки могли виникнути із-за неналежних умов утримання. Говорили, що чоловік “монетизував” тварину і цілими днями з левицею фотографувалися ті, що бажають.

Відмітимо, що, згідно з чинним законодавством, диких тварин заборонено тримати вдома. За це загрожує відповідальність. Тварини повинні жити у природних для себе умовах.

Нагору