Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Олександр Вілкул оприлюднив подробиці вранішнього обстрілу Інгульця

Сьогодні о п’ятій ранку росіька артилерія усвідомлено вдарила цілою касетою ракет з «Ураганів» по житлових кварталах мікрорайону Інгулець у Кривому Розі.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на голову військової  адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, били з РСЗО Торнадо-С калібром 300 мм (зона пошкодження з модернізованим БК – до 120 км).
Обстріли  велися з відстані понад 70 км від ділянки між Н. п. Новорайськ і так далі. п. Окунь окупованої частини Херсонської області.
Було випущено 10 ракет. Знайдені фрагменти, і касетні БК.
Постріл “в іншу сторону”, просто в центрі мирного жілмасиву з великим пуском ракети.
Загинула жінка 1981 р.н., кухар в дитячому садочку, яка в цей момент йшла на роботу. Поранена дівчинка 2002 р.н. Вона “важка”, серйозні пошкодження області серця та печінки, лікарі борються за її життя.
Крім того, поранений чоловік 1979 р.н. В нього діагностовані множинні осколкові рани середньої тяжкості.

За даними ГУ ДСНС у Дніпропетровськвй області, ворожі снаряди поцілили по школі. В будівлі вибиті вікна та розбито дах. Легковий автомобіль, що стояв поряд, згорів вщент.
Пошкоджені кілька житлових будинків.
На подвір’ях трьох приватних будинків знайшли безпечні уламки боєприпасів. Рятувальники продовжують обстежувати территорію.
Вілкул пояснив, що завдяки нашим воїнам лінія фронту перейшла на Херсонщину на відстань до 50 км від міста, але Торнадо-С, Смерчі, ракети продовжують становити серйозну небезпеку.


Альона Свірідова

Нагору