Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі чоловік напав на суддю прямо у залі засідання

Неприємний інцидент стався у Дзержинському районному суді Кривого Рогу. Свою правоту позивач намагався довести судді не за допомогою сили законів та аргументів адвокатів, а силою фізичною, погрозами та дискредитуючими постами у соціальних мережах. Суддя вимушена була звернутися до Вищої ради правосуддя. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Вищу раду правосуддя України, до них із заявою звернулася голова Дзержинського районного суду Кривого Рогу Ольга Чайкіна. Вона повідомила, що у листопаді 2022 року розглядала цивільну справу за позовом місцевого мешканця про компенсацію шкоди, завданої незаконним відключенням електроенергії на об’єкті підприємницької діяльності, відновлення права на ведення господарської діяльності та компенсацію матеріальної та моральної шкоди.

Тоді суд постановив розглядати її в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін. В такому разі явка сторін не є обов’язковою. Але з об’єктивних причин судове засідання у заплановані строки не відбулося.

Через деякий час позивач зайшов до прийомної Чайкіної, влаштував сварку з помічником судді та грубо вимагав пояснення прийнятого суддею рішення.

Пізніше він продовжив тиск на суд, зустрівшись з Чайкіною у коридорі суду та притиснувши її до стіни.

Надалі позивач використовував найменший привід аби з’явитися у будівлі суду та створити конфлікт. Метою таких дій було усунення Чайкіної від розгляду справи. І цього він зміг домогтися. Ольга Чайкіна отримала відвід.

30 березня судді Дзержинського райсуду Кривого Рогу під час зборів вирішили звернутись до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання. На цих же зборах Ольга Чайкіна була обрана головою суду.

Дізнавшись про це, позивач змінив тактику та почав публікувати дискредитуючі пости у соцмережах.

Наразі заява Чайкіної з проханням вжити заходів, які необхідні для забезпечення незалежності судді та авторитету правосуддя, знаходиться у Вищій раді правосуддя.

Якщо провину позивача доведуть, йому загрожують виправні роботи на строк до двох років, арешт на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше Інформатор писав про запобіжний захід, який оголосив суд митрополиту УПЦ МП Павлу, та про те, що Конституційний суд назвав мінімальний розмір пенсії, яку українці мають отримати за будь-яких умов.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору