Кривий Ріг До сайту

До великоднього столу: готуємо закарпатську шпундру

До Великодня залишився тиждень. І хоча попереду найсуворіший тиждень Великого посту, хазяйки вже зараз думають, що приготувати на святковий стіл. Зазвичай хочеться чогось м’ясного, традиційно українського, але незвичного. Саме цим вимогам відповідає шпундра.

Реклама

Як повідомляє Інформатор, шпундра – традиційна українська страва зі свинини та буряків. Вона згадується навіть в знаменитій “Енеїді” Івана Котляревського. Зараз її частіше зустрінеш на Закарпатті, де шпундра набула особливої популярности.

Ми пропонуємо рецепт шпундри закрпатської

Реклама

Продукти

Приготування

М’ясо тримаємо під струменем проточної холодної води 1 хв., очищуємо від плівок, нарізуємо порційними шматочками, солимо та перчимо за смаком. Додаємо товчений часник, подрібнені цибулю та зелень, вимішуємо і настоюємо близько 1 години.

Реклама

Буряки подрібнюємо дуже дрібно або натираємо на крупній тертці.

У високій сковорідці розігріваємо олію або рослинний жир та підсмажуємо шматочки м’яса до золотистого кольору.

Додаємо до м’яса буряки та цукор, дві хвилини вимішуємо, вливаємо квас та тушкуємо ~30 хв. до готовності

Реклама

Подаємо гарячою як першу страву з буряковою юшкою, яка утворилася під час приготування, або як другу страву з гарніром. 

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати сирну паску з мармеладом та веганську паску.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама

Альона Свірідова