Напередодні Великодня чимало господинь експериментують з кексами, бездріжджовими, лимонними і сирними пасками, ретельно обираючи не тільки рецепт паски, а й декор, за допомогою якого прикрашають пасхальну випічку.
Інформатор вирішив допомогти вам у цьому і підібрав кілька креативних ідей, як різноманітити паску.
Найпростіший спосіб – покрити паску білковою глазур’ю і прикрасити замість традиційної посипки маленькими маршмеллоу. Вони можуть бути як одного кольору, так і різнокольоровими.
Другий варіант більш складний – для прикрашання паски приготуйте італійські тістечка макаруни. Паска, прикрашена ними, точно не залишиться непоміченою на вашому святковому столі. А якщо у вас немає часу їх готувати – придбайте готові в найближчій кондитерській.
Також паску можна прикрасити солодощами, які завжди є вдома. Наприклад, печивом, горіхами, насінням і сухофруктами.
Якщо вам набридли традиційні паски з білою глазур’ю, купіть харчові барвники і покрийте паски різнобарвною глазур’ю. Зверху їх можна прикрасити посипкою або шматочками шоколаду і горіхів.
А якщо ви любите пряники – зробіть кілька штук у вигляді великодніх зайців і прикрасьте ними ваші паски.
А любителям всього натурального рекомендуємо викласти на глазур свіжі ягоди або фрукти.
Також паски зверху можна прикрасити різноманітним декором з яйцями. Це можуть бути як неїстівні – у вигляді невеликого гнізда, так і шоколадні їстівні яйця.
Фото: pinterest.com
Раніше ми розповідали, як зробити 3D-крашенки до Великодня. Також писали, чому на Великдень дарують крашені яйця та як приготувати глазур для паски, яка не тріскається.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Глубінок