Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Ледь не помер від цікавості: у Дніпропетровській області у 16-річного хлопця вибухнув детонатор

1 квітня, в селі Придніпровське Нікопольського району 16-річний підліток знайшов невідомий предмет з дротами. Хлопець приніс його додому і приєднав до павербанку. Після чого цей предмет вибухнув у хлопця в руках. На щастя травм, які б загрожували життю він не отримав.

Розповідає Інформатор з посиланням на пост Радія Шевченко.

Прибувши на виклик бригада медиків застала юнака з пораненнями кистей обох рук, лівого боку грудної клітки, лівого боку живота та лівого стегна. Всі вище вказані ділянки тіла були усіяні дрібними порізами та рваними ранками, в глибині яких виднілися невеликі металеві уламки. Стан постраждалого оцінили, як середнього ступеню важкості, глибоких проникних пошкоджень, візуально, виявлено не було. Хлопця госпіталізували до обласної дитячої лікарні.

Зі слів постраждалого: він, нібито, знайшов якийсь невідомий йому металевий предмет, який був у вигляді трубки діаметром близько 3 см і довжиною 10 см, з якого стирчали два дротики. Він приніс цей предмет до хати і вирішив під’єднати ці дротики до повербанку. Як лише він зробив це, пролунав вибух.

Пізніше, з допомогою працівників поліції вдалося вияснити, що предмет, який десь роздобув підліток – це детонатор, спричинити смертельних травм, він, як правило, не може, але рани наносить. В 16 років уже пора думати своєю головою.

Працівники ЕМД звертаються до всіх – і дітей, і підлітків, і дорослих, і до батьків дітей та підлітків: “Думайте над своїми вчинками, пояснюйте своїм близьким, а особливо дітям та підліткам про важкі наслідки їхній дій. Не збирайте різний негатив, відмовтеся від будь-яких невідомих та незнайомих вам предметів. Без них ви проживете, а з ними – можете не вижити”.

Раніше ми повідомляли, що під Кривим Рогом вибухнула автівка. Також ми писали, про криворізького волонтера, якого обстріляли росіяни.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору