Зі щавлем можна готувати не тільки борщі й салати, але й смачні пухкі пиріжечки. Тісто ніжне, а начинка соковита та кисленька — те, що треба на сніданок.
За бажанням можна приготувати не солоні, а солодкі пиріжки з щавлем, додавши замість яйця — яблука і цукор, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 500 г
- Молоко – 300 мл
- Цукор – 100 г
- Яйця – 5 шт
- Сіль – 5 г
- Дріжджі сухі – 12 г
- Олія соняшникова рафінована – 70 мл
- Щавель – 300 г
Спосіб приготування:
Налийте тепле молоко у глибоку миску і додайте дріжджі, 50 грам цукру і 75-80 грам борошна. Все розмішайте і залиште на 15-20 хвилин. Потім додайте сіль, 1 яйце, олію. Борошно досипайте невеликими порціями. Замісіть опару і залиште на 15-20 хвилин.
Листя щавелю помийте і просушіть, потім наріжте. Яйця відваріть круто, охолодіть, очистіть та дрібно наріжте. Змішайте яйця з щавелем, можна додати трохи солі.
До опари досипте борошно і замісіть тісто, потім розділіть на рівні частини і сформуйте заготовки для пиріжків. Розкачайте їх качалкою.
У центр кожної заготовки викладіть начинку, потім защіпніть краї і сформуйте пиріжечки. Викладіть їх на деко і залиште на 10-15 хвилин. Потім відправте випікатись у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Потім дістаньте з духовки, остудіть і подавайте.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати українські Штурханці з картоплі. Писали, що котлети із цвітної капусти та як приготувати крафіни з корицею.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок