Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області могли катувати пацієнтів психіатричної лікарні: розпочато розслідування

У лютому 2023 року Уповноважений ВРУ з прав людини отримав інформацію про неналежні умови тримання пацієнтів однієї з психіатричних лікарень Кам’янського. У повідомленні йшлося про нелюдське поводження з пацієнтами з боку медичного персоналу та можливі протиправні дії окремих працівників. В області почати розслідування і перевірку даного факту.

Повідомляє Інформатор з посиланням на офіційний сайт омбудсмена.

За результатами перевірки, проведеної з ініціативи Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Камʼянською окружною прокуратурою Дніпропетровської області внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 127 Кримінального кодексу України (катування).

Нині здійснюється досудове розслідування, під час якого встановлять всі обставини та нададуть правову кваліфікацію діям медичного персоналу зазначеного закладу.

Нагадуємо, що у разі порушення прав, Ви можете звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

• за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;

• на електронну пошту;

• на гарячу лінію: 0800501720;

• за тел. 044 299 74 08.

Раніше Інформатор розповідав, в яких умовах перебувають ув’язнені в криворізькій колонії. Також ми писали, що на території Дніпропетровської області у психіатричному закладі перебував вбивця з росії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору