Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Криворізькій виправній колонії № 80 можна користуватися інтернетом та мобільним зв’язком, але є обмеження

Часи, коли у тюрмах України спілкуватися з рідними можна було лише на побаченнях чи листуванням, пішли у минуле. Зараз це можна робити хоч кожного дня, але з деякими обмеженнями. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на дані звіту моніторингової групи, яка днями завітала до Криворізької виправної колонії № 80, у цьому закладі засуджені мають право користуватися не тільки мобільними телефонами, але навіть планшетами. Звичайно, з деякими обмеженнями.

У звіті зазначено, що у житлових приміщеннях закладу розташовані телефони ip-телефонії (зв’язок, що реалізований за допомогою інтернет-технологій). У кожного засудженого є особистий номер, на який поповнюються кошти. Засуджений має повідомити перелік номерів, на які він може дзвонити. Якщо номера немає в переліку, дзвінок не буде реалізовано. Тариф компанії “Київстар”: 120 хвилин розмов за 200 гривень.

Телефонувати родичам можуть тільки ті засуджені, які мають гроші на особистих рахунках і які поповнили свій індивідуальний номер. Також у приміщеннях розташовані роутери інтернет-зв’язку. Планшет можна придбати в установі. Створені умови, при яких, якщо родичі надішлють планшет для засудженого, то його обов’язкове переобладнання коштуватиме дорожче, ніж придбання такого планшета через фірму, з якою установа уклала договір.

У цілому побут засуджених у “місці не дуже віддаленому” Кривого Рогу хоч і не такий розкішний, як у люксовому готелі, але цілком пристойний.

Приміщення здебільшого казарменого типу.

Приміщення здебільшого казарменого типу.

Приміщення здебільшого казарменого типу.

Але є й кубрикові

Кубрикове приміщення

Кубрикове приміщення

Відсотків 70 приміщень мають металопластикові вікна. Є умивальники та душеві

Є умивальники та душеві

Є умивальники та душеві

Душева для засуджених

Душева для засуджених

Обладнана кімната прийому їжі.

Кімната прийому їжі.

Кімната прийому їжі.

У житлових приміщеннях під час візиту моніторингової групи були холодильники, мікрохвильові печі, кухонне приладдя для самостійного приготування їжі, а також місця для продуктів, що не псуються.

Тобто можна казати, що у наш складний період деякі законослухняні українці живуть у більш скрутних умовах, ніж ті, хто зараз відбуває покарання.

Раніше Інформатор писав про те, як виглядає як виглядає дисциплінарний ізолятор виправної колонії № 80 та за що туди попадають.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору