Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українська випічка: готуємо хруставки зі сливовим варенням 

Ця випічка поширена в невеличкому селі Андрушівка, що на Вінниччині. Там з покоління в покоління передається рецепт хруставок, коржиків, які подаються зі свіжозвареним сливовим варенням. Ці фрукти в селі обожнюють, збирають урожаї чи не на кожному подвір’ї.

Поки Інформатор пропонує взяти варення або заморожені сливи та знову відтворити цей рецепт, коли настане сезон слив.

Інгредієнти:

Для хруставок

  • Борошно – 3 склянки
  • Яйце куряче, велике – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 100 г
  • Кефір – 150 мл
  • Розпушувач – 5 г
  • Цукор – за смаком
  • Сіль – 3 г

Для поливки

  • Слива – 1 кг
  • Цукор – 50 г
  • Вода – 50 мл

Спосіб приготування:

У просіяне борошно всипати розпушувач, влити склянку теплого кефіру (або кислого молока), додати яйце та розмішати тісто.

Тоненькою цівкою вливати олію і продовжувати вимішувати. Тісто не має бути тугим, воно має злегка липнути до рук та миски і бути м’яким

На добре розігріту сковорідку, змащену олією або смальцем, викласти половину тіста та підсмажити з двох боків. Має вийти рум’яний пухкий корж з грубою скоринкою та пухкий усередині.

Зі слив витягнути кісточки й викласти у не емальовану каструлю. Присипати цукром і влити 40-50 мл води (залежить від соковитості слив), проварити до 10 хвилин, аби випарувати зайву вологу.

Смажені коржі ламаємо руками на невеликі шматочки 3-5 см, складаємо у полумисок та заливаємо їх сливами. Струшуємо кілька разів, аби сливи рівномірно розподілились між коржами.

Раніше ми розповідали, як приготувати м’ясний рулет із картопляною начинкою. Писали, як приготувати котлети без м’яса з грибами та як приготувати грибний плов.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору