Ця випічка поширена в невеличкому селі Андрушівка, що на Вінниччині. Там з покоління в покоління передається рецепт хруставок, коржиків, які подаються зі свіжозвареним сливовим варенням. Ці фрукти в селі обожнюють, збирають урожаї чи не на кожному подвір’ї.
Поки Інформатор пропонує взяти варення або заморожені сливи та знову відтворити цей рецепт, коли настане сезон слив.
Інгредієнти:
Для хруставок
- Борошно – 3 склянки
- Яйце куряче, велике – 1 шт.
- Олія соняшникова – 100 г
- Кефір – 150 мл
- Розпушувач – 5 г
- Цукор – за смаком
- Сіль – 3 г
Для поливки
- Слива – 1 кг
- Цукор – 50 г
- Вода – 50 мл
Спосіб приготування:
У просіяне борошно всипати розпушувач, влити склянку теплого кефіру (або кислого молока), додати яйце та розмішати тісто.
Тоненькою цівкою вливати олію і продовжувати вимішувати. Тісто не має бути тугим, воно має злегка липнути до рук та миски і бути м’яким
На добре розігріту сковорідку, змащену олією або смальцем, викласти половину тіста та підсмажити з двох боків. Має вийти рум’яний пухкий корж з грубою скоринкою та пухкий усередині.
Зі слив витягнути кісточки й викласти у не емальовану каструлю. Присипати цукром і влити 40-50 мл води (залежить від соковитості слив), проварити до 10 хвилин, аби випарувати зайву вологу.
Смажені коржі ламаємо руками на невеликі шматочки 3-5 см, складаємо у полумисок та заливаємо їх сливами. Струшуємо кілька разів, аби сливи рівномірно розподілились між коржами.
Раніше ми розповідали, як приготувати м’ясний рулет із картопляною начинкою. Писали, як приготувати котлети без м’яса з грибами та як приготувати грибний плов.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Глубінок