Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

4000 гривень допомоги від Червоного Хреста: хто може отримати

Міністерство у справах ветеранів України готують до запуску другий етап оформлення заяв від ветеранів з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи на виплату грошової допомоги від Червоного Хреста України – для наступних 15 тисяч заявників.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Криворізьку міську раду.

Про початок другого етапу подачі заяв на виплату грошової допомоги від Червоного Хреста України буде повідомлено на інформаційних ресурсах Мінветеранів.

Хто може отримати допомогу?

Проєкт поширюється на повнолітніх громадян України, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть здійснюватися протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Тим, хто планує подати заяву, фахівці рекомендують дізнатися завчасно про міжнародний номер свого банківського рахунку (IBAN) та оформити електронний цифровий підпис.

Подача заяви на отримання грошової допомоги – безкоштовна та заповнюється отримувачем самостійно.

Більше про проєкт – за цим посиланням (http://surl.li/fpppu).

Раніше ми розповідали, що Укрпошта більш ніж вдвічі знижує тариф на доставку посилок з Німеччини. Писали, що у Кривому Розі з’явилася дивна конструкція на дереві та що держава надає житло у кредит на 20 років.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору