Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі з’явилася дивна конструкція на дереві

Відомий криворізький екскурсовод Володимир Огур показав, як на одному з відвалів міста повалили більш ніж десять беріз. Містяни неабияк обурилися такій нахабній вирубці дерев. До того ж з цих деревин невідомі побудували так звану “халабуду”. 

Розповідає Інформатор.

Але проблема в тому, що знищення дерев на відвалах збільшить розповсюдження пилу у Кривому Розі. Адже в умовах постійних вітрів, увесь пил з відвалів буде в домівках та в легенях мешканців.

“Я так розумію, що це будиночок на дереві, мрія кожної дитини!? Це добре, що наші діти не просто мріють, а ще й щось роблять, щоб вона здійснилась в такий не простий час”, – пише у коментарях Світлана Майборода.

Але не всі розділяють позитивного ставлення до такого “будівництва”, адже для цього було знищено чимало дерев.

“…і за ради цього нівечити дерева, які з любов’ю висаджувалися на відвалі небайдужими криворіжцями?”, – відповідає Інесса Залевська.

Мешканці міста переживають через знищення зелених насаджень на відвалах.

“Зараз, коли державної програми озеленення не існує як такої, оці окремі ентузіасти, що переймаються практичним вирішенням проблеми, – це справжні герої-рятівники. І їм болить за свою працю. Та й просто жаль берізок, яких гіпотетичні діточки вбили заради забавки”, – пише Оксана Латанська.

“Халабуда” на дереві

Відвал зі знищеними деревами

Раніше Інформатор повідомляв про стан повітря у Кривому Розі. Також ми писали, що краще висадити у березні.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору