Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що робити, коли військовий на вулиці вимагає від вас документи

Ситуація, коли на вулиці до чоловіка зовні призовного віку підходить військовий та вимагає в нього документи для перевірки, знайома багатьом. А чи мають військові взагалі на це право? Хто, коли та за яких обставин наділений такими повноваженнями?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ТСН та адвоката Ростислава Кравця, якщо на вулиці чи в іншому громадському місті до вас підійшов військовий та попросив у вас показати документи, не треба одразу підвищувати тон та влаштовувати гамір. Краще спокійно подякувати чоловіку за увагу та прямувати далі. Затримувати він права не має.

Перевірити документи може поліцейській й то, коли він представиться та повідомить вас про причини їхньої перевірки. В такому разі представник військкомату може виписати повістку.

Адвокат нагадав, що військових зобов’язали носити бодікамери, які під час бесіди мають бути ввімкненими, аби мати докази.

До того ж краще буде, якщо й ви самі станете знімати ситуацію на телефон.

Раніше Інформатор писав про те, що чекає на військовозобов’язаних чоловіків, які не прибули у військкомат за повісткою та про те, що жінок братимуть на військовий облік тільки з їх згоди.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору