Кривий Ріг До сайту

20 березня Землю накриє магнітна буря: метеозалежним треба бути обережнішими

У понеділок 20 березня астрономи прогнозують чергове виверження на сонці, так звану магнітну бурю. Метеозалежним людям треба бути обережними та підготуватися до цього явища. 

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ScienceDirect. Негативний вплив цієї події відчують на собі метеозалежні люди.

Як кажуть вчені, під час таких вивержень магнітне поле Землі слабшає приблизно на 6-12 годин, і для повного відновлення буде потрібно кілька днів.

Реклама

Сонячні бурі можуть викликати широкий спектр наслідків від незначних збоїв у роботі супутників до повномасштабних відключень електроенергії.

Медики рекомендують у подібні періоди дотримуватись графіка сну, знизити навантаження на серцево-судинну систему, а за наявності хронічних захворювань, особливо серцево-судинних, – мати при собі всі необхідні ліки.

Харчування повинне бути повністю збалансованим. Рекомендується обідати між 12: 00 та 14:00. Це має бути основним прийомом їжі за весь день. Якщо ж не відчуваєте голоду, тоді сніданок і вечерю можна пропустити, а на ніч не переїдати.

Реклама

Полегшать стан здоров’я невеличкі фізичні нагрузки, зокрема прогулянки на свіжому повітрі.

Раніше Інформатор писав про те, як виглядає сонячне затемнення над Дніпропетровською областю та про те, що у кінці серпня у Кривому Розі розквітли каштани.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Реклама

Альона Свірідова

 

Реклама