Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

20 березня Землю накриє магнітна буря: метеозалежним треба бути обережнішими

У понеділок 20 березня астрономи прогнозують чергове виверження на сонці, так звану магнітну бурю. Метеозалежним людям треба бути обережними та підготуватися до цього явища. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ScienceDirect. Негативний вплив цієї події відчують на собі метеозалежні люди.

Як кажуть вчені, під час таких вивержень магнітне поле Землі слабшає приблизно на 6-12 годин, і для повного відновлення буде потрібно кілька днів.

Сонячні бурі можуть викликати широкий спектр наслідків від незначних збоїв у роботі супутників до повномасштабних відключень електроенергії.

Медики рекомендують у подібні періоди дотримуватись графіка сну, знизити навантаження на серцево-судинну систему, а за наявності хронічних захворювань, особливо серцево-судинних, – мати при собі всі необхідні ліки.

Харчування повинне бути повністю збалансованим. Рекомендується обідати між 12: 00 та 14:00. Це має бути основним прийомом їжі за весь день. Якщо ж не відчуваєте голоду, тоді сніданок і вечерю можна пропустити, а на ніч не переїдати.

Полегшать стан здоров’я невеличкі фізичні нагрузки, зокрема прогулянки на свіжому повітрі.

Раніше Інформатор писав про те, як виглядає сонячне затемнення над Дніпропетровською областю та про те, що у кінці серпня у Кривому Розі розквітли каштани.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

 

Нагору