Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Ворог звинуватив ЗСУ у спалюванні “Корану”, але це брехня

Ворожі пропагандисти здійснили ще одну спробу дискредитувати ЗСУ. На цей раз їх ціллю стало викликати ворожнечу до українців з боку мусульман. Адже йдеться про спалювання “Корану”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, пропагандисти з Telegram-каналу Readovka опублікували відео (обережно, присутня ненормативна лексика), на якому нібито зображені військовослужбовці ЗСУ, що ріжуть сало на Корані, а потім розпалюють ним вогнище, знущаючись з ісламської релігії. Це відео – постановка.

Центр стратегічних комунікацій звернув увагу на те, наскільки погано спілкуються українською люди з відео – у них проскакують відверті русизми та неприхований російський акцент. На кшталт фраз «хлопці, не можетЄ роСпалІти костОр».

Публікуючи такі відверті фейки, росіяни намагаються дискредитувати ЗСУ в мусульманських країнах.

І це – вже не перша подібна провокація росіян на ісламську тему. Раніше рф організувала операцію зі спалення Корану біля посольства Туреччини в Стокгольмі, щоб завадити планам Швеції з інтеграції в НАТО. А мобілізовані росіяни навіть використовували сторінки з Корану в якості туалетного паперу.

Раніше Інформатор писав про те, що ЗМІ росії розповсюджують фейки про “самообстріл” Україною власної енергосистеми та про те, що осійські пропагандисти “прокололися” на незнанні української ділової мови.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору