Ситний, смачний і ароматний — це салат з квасолею, кукурудзою і грибами. Додавання улюбленого сиру і яєць значно урізноманітнює його смак. А ще такий салат може стати святковою стравою, наприклад, на Великдень,
За бажанням можна замінити смажені печериці на мариновані. Тоді просто злийте рідину і наріжте гриби пластинками, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Квасоля біла консервована – 200 г
- Печериці – 200 г
- Кукурудза консервована (банка) – 0.75 шт.
- Твердий сир – 200 г
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цибуля біла салатна – 1 шт.
- Грецький йогурт – 2 ст. л.
- Французька гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп сушений – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 1.5 ст. л.
Спосіб приготування:
Спочатку зваріть яйця круто, тобто залиште їх в киплячій воді приблизно на 10 хвилин з моменту закипання. Після закінчення цього часу очистіть їх від шкаралупи, наріжте кубиками і покладіть у велику миску.
Злийте консервовану кукурудзу (150 гр) і квасолю від розсолу. Додайте до яєць.
Гриби помийте, очистіть (якщо великі) і наріжте пластинками. Обсмажте на олії протягом 15 хвилин. Відкладіть і дайте остигнути, потім додайте до решти інгредієнтів.
Сир наріжте малими кубиками. Можна взяти гауду або едам. Перекладіть в миску.
Білу цибулю помийте, обсушіть і дрібно наріжте. Додайте в салат. Посоліть і поперчіть салат, перемішайте інгредієнти.
На завершення змішуємо натуральний йогурт з гірчицею і сушеним кропом. Цим соусом заливаємо всі інгредієнти і ретельно перемішуємо. Відставте в холодильник принаймні на годину перед подачею. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати заливний пиріг з рибою. Писали, як приготувати гречані вареники з сиром та як приготувати угорські гомбовці.
Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу та України першими на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок