Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В України бракує послів: МЗС оголосила пошук кандидатів

Попри на зростання безробіття, в Україні відчувається справжній голод висококваліфікованих спеціалістів. І це стосується не тільки робітничих професій. Бракую послів в іноземні держави. Деякі вакансії не заповнені вже достатньо довго. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, у зв’язку з цим МЗС пішло на безпрецедентний крок, створивши відкритий механізм, який дозволяє і дипломатам зсередини системи, і людям зовні запропонувати свою кандидатуру на посаду Посла. Відповідна сторінка вже створена на сайті МЗС у розділі “Вакансії”.

На сайті МЗС вже є вакансії для послів 21 країни:

  • Європи;
  • Латинської Америки;
  • Африки;
  • Близького Сходу;
  • Південного Кавказу;
  • Південно-Східної Азії.

Як пише Кулеба: “Я знаю, що ми отримаємо тисячі заявок. Знаю, що переважна більшість не відповідатиме вимогам ані посади, ані часу. Наша задача буде в тому, щоб у морі води знайти дорогоцінну краплю, яка підживить дипломатичну службу. Тому кожен кандидат, в якому ми побачимо потенціал, буде проходити ретельну безпекову, репутаційну, комунікаційну та інші перевірки”.
У повідомленні сказано, що особлива увага приділяється країнам Африки. Подача в ці країни автоматично підвищує шанси. Крім того, за умови рівних професійних показників, перевага надаватиметься жінкам.
Цікаво, що серед переліку країн немає Китаю, Індії та Бразилії. Це тому, що Міністр вже вніс на розгляд Президента України кандидатури послів у цих країнах. Їхні імена стануть відомими після оприлюднення відповідних указів.
“Заходьте на сайт МЗС і дивіться розділ «Вакансії». Аналізуйте, зважуйте, ухвалюйте рішення. З кращими з кращих зв’яжеться HR-служба МЗС” – пише Дмитро Кулеба.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні зріс розмір мінімальної заробітної плати, та про те, що підприємець з Кривого Рогу отримав гроші на бізнес з програмою єРобота.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору