Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Температурна гойдалка” протягом дня: якою буде погода у Кривому Розі 14 березня

Про вередливих дівчат інколи кажуть, що вони схожі на весну. Адже їхній настрій може змінюватися, від плюса до мінуса, як погода у березні. Саме такий день очікує криворіжців завтра.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровський РЦГМ та метеосайт SINOPTIK, 14 березня у Кривому Розі буде ясно, без опадів, вітер південний, південно-східний 5-10 метрів на секунду. Температура повітря коливатиметься від 1-3 морозу до 11-13 тепла.

За народним календарем 14 березня вшановується пам’ять первомучениці Євдокії. У давнину по Євдокії судили про літо і майбутній врожай: “Яка Євдокія, таке і літо”; “Звідки вітер на Євдокію, звідти і все літо”. “Якщо граки прилетіли до Євдокії – літо буде мокре, а сніг зійде рано”. Якщо 14 березня йде сніг з дощем і дме теплий вітер, значить літо буде мокре; а мороз і вітер з півночі – до літа холодного.

Раніше Інформатор писав про те, як виглядає парк “Веселі Терни” у Кривому Розі на початку березня та про те, як виглядає Криворізькій ботанічний сад восени.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Фото: Олена Юдіна

Альона Свірідова

Нагору