Чи знали ви, що Тарас Шевченко дуже любив їсти гречані вареники? Він навіть згадував про них у листах та щоденниках.
Інформатор впевнений, що така страва буде до смаку кожному, хто її скуштує.
Інгредієнти:
Для тіста
- Борошно гречане – 500 г
- Окріп – 240 мл
- Сіль – 2 ч. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
Для начинки
- Сир кисломолочний – 1200 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйця – 2 шт.
Для подачі
Сало – 200 г
Спосіб приготування:
Просійте борошно і змішайте в одній мисці із сіллю. Зробіть заглиблення і влийте окріп, розмішайте з борошном.
Щойно тісто трохи вистигне, адже після окропу воно буде гарячим, додайте яйця і продовжуйте вимішувати. Тісто має стати еластичним.
Приготуйте начинку. Кисломолочний сир перетріть через сито, тоді він буде пухкішим і без грудочок. Додайте сіль і яйця. Все добре перемішайте до однорідності.
На робочій поверхні, посипаній борошном, розкатайте тісто. Відріжте невеликий шматок і розкатайте в ковбасу, а її наріжте на шматки товщиною в 2-3 см. Приплюсніть кожен шматочок рукою, а потім додатково розачайте скалкою. В кожну заготовку покладіть начинку і сформуйте вареники.
Підготуйте засмажку. Сало наріжте невеликими шматками, покладіть на розігріту сковороду і топіть на середньому вогні до 10 хвилин. Потім зніміть з вогню.
Відваріть вареники. Покладіть їх у киплячу підсолену воду і варіть з моменту їх спливання 5-6 хвилин. Потім вийміть шумівкою і викладіть на паперові рушниками, щоб стекла зайва рідина. Потім перекладіть на тарілку і зверху смастіть засмажкою. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати цвітну капусту з макаронами, писали як приготувати ліниві біляші з листкового тіста та як приготувати грузинське лобіо без м’яса.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок