Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі вперше провели складну операцію на нирках

У Кривому Розі вперше відбулася лапароскопічна резекція нирки. На базі “Криворізької міської лікарні №10” провели оперативне втручання, яке полягає в видаленні пухлини нирки без травматизації навколишніх органів та тканин. У цьому криворізьким лікарям допоміг колега, хірург віртуоз в урологічній справі Роман Петрович Морару-Бурлеск.

Також у Кривому Розі провели лапароскопічне видалення дивертикулів сечового міхура та ряд інших втручань, – передає Інформатор.

Для проведення складних операцій на поміч криворізьким лікарям прийшов завідувач Черкаського обласного центру онкоурології, трансплантолог Роман Морару-Бурлеск.

“Дякуємо Роману Петровичу, за допомогу, наставництво, та ініціацію розвитку урології, в тому числі онкоурології в нашому регіоні, та в Україні в цілому. В цей нелегкий для нашої країни час, дуже важливо, щоб пацієнти змогли отримувати якісну медичну допомогу європейського рівня у нас вдома”, – пишуть лікарі криворізької лікарні.

Раніше ми розповідали, що у Дніпрі рятують працівника з Кривого Рогу постраждалого внаслідок ракетної атаки по підприємству. Також ми писали про унікальну операцію, яку провели у Дніпрі пораненому бійцю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору