Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У лікарні Дніпра провели унікальну операцію по методиці лікарів Бостона

За статистикою від 60 до 80% людей, що втратили кінцівки, стикаються з проблемою фантомних білей. Це болі, що виникають з ділянки тіла, що вже є відсутньою. Звичайні методи лікування не допомагають.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську обласну раду, фахівці Регіонального медичного центру родинного здоров’я провели унікальну операцію по усунення фантомних білей за методикою, яку широко застосовують медики з Бостону.

Фантомні болі можуть виникнути через тижні, місяці та навіть роки після ампутації. Вони проявляються у вигляді печіння, судоми, поколювання.

Пацієнт – 47-річний Сергій Михайленко, якому була проведена операція, з такими симптомами живе вже 22-й рік. В результаті нещасного випадку він залишився без правої руки та ноги.

За словами генерального директора Регіонального медичного центру родинного здоров’я Олексія Власова, операція проходила повністю під наглядом американських колег. За допомогою спеціальних пристроїв, вони бачили те, що і наші спеціалісти у ході хірургічного втручання. По суті лікування фантомного болю в ампутованих кінцівках за цією методикою полягає у виявленні відновленого нервового волокна у культі та своєрідному «пеленанні» його м’язовою тканиною.

Як розповідає Сергій: “Намагався терпіти, але це дуже сильні болі. Нічого не допомагало. Зараз після операції я в руці вже півтора тижня не відчуваю жодних білей. Ногу прооперували зовсім недавно, але також тих білей вже немає».

Лікування полягає у виявленні відновленого нервового волокна у культі та своєрідному «пеленанні» його м’язовою тканиною.

Лікування полягає у виявленні відновленого нервового волокна у культі та своєрідному «пеленанні» його м’язовою тканиною.

Операція проходила повністю під наглядом американських колег.

Операція проходила повністю під наглядом американських колег.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпрі рятують 23-річного захисника.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору