Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Картки Monobank тепер не можна поповнити через IBOX: як покласти готівку на рахунок

7 березня, у Monobank повідомили, що готівку на картки банку не можна буде класти через термінали IBOX. Це сталося через відкликання ліцензії “Айбокс Банку”. Тепер термінали IBOX буде обслуговувати інший оператор. 

Співзасновник Monobank Олег Гороховський розповів, що на “план Б” через цю ситуацію фахівцям банку знадобилось півдня, – пише Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Мережа терміналів поповнення іВох приймала 12-15 млрд грн. на місяць поповнення наших карт. Як ви думаєте скільки у нас пішло часу на план Б? Ні не так – скільки б пішло часу на аналогічний план Б у Європі, наприклад? Думаю, оптимістично, 3-6 місяців. Ми зробили за півдня. Ласкаво просимо в Україну! Тут не звикли довго запрягати”, — написав він у своєму Telegram-каналі.

Як поповнити картку Monobank готівкою?

Є кілька альтернатив:

  • Використати термінал мереж City24 та EasyPay. За поповнення не стягується комісія.
  • Звернутись у каси банків-партнерів: Універсал Банк, Укргазбанк, А-банк — також без комісії.

Анулювання ліцензії IBOX

7 березня Національний банк України заявив про відкликання ліцензії “Айбокс банку”. Причина — систематичне порушення вимог закону щодо фінансового моніторингу.

“Банк неналежним чином перевіряв клієнтів-надавачів послуг з організації та проведення змагань зі спортивного покеру, ризик ділових відносин з якими є високим. Крім того, банк неналежно розробляв та впроваджував внутрішні документи з фінмоніторингу з урахуванням вимог законодавства, результатів національної оцінки ризиків та оцінки ризиків, притаманних його діяльності”, — сказано в повідомленні НБУ.

Повідомлення від Monobank

Раніше Інформатор писав про те, що криворіжець узнав про існування своєї картки у ПриватБанку тільки коли з неї зняли гроші. Також ми повідомляли про те, що ПриватБанк залишається державним.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору