Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Які свята найбільш популярні серед українців

Упродовж 14-22 лютого 2023 року Київський міжнародний інститут соціології провів всеукраїнське опитування громадської думки. Опитування стосувалося державних свят. Опитано 2002 респондентів.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Київський міжнародний інститут соціології, більшість населення України (приблизно 70%)  святкує Великдень (Пасху) та Різдво Христове як найбільш популярні свята, далі йдуть День Незалежності України 63% і День захисників і захисниць України (54%).

Найбільші зміни відбулися зі ставленням до Дня незалежності України і Днем захисників і захисниць України.

День Незалежності України до повномасштабної війни з Росією цінувало лише 37% населення, а зараз 63%, тобто на 26 процентних пунктів більше. День захисників і захисниць України був популярним лише серед 29%, а зараз серед 54%, тобто на 25 процентних пунктів більше.

Ставлення до Міжнародного жіночого дня 8 березня погіршилося, його популярність за останні два роки знизилася з 34% до 25%.

Раніше Інформатор писав про те, чи готові виїхати українці жити до США чи ЄС, а також про те, що думають українці з приводу дати святкування Різдва.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору