Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Йому й досі сниться загиблий побратим: дніпровські лікарі повернули до життя бійця після коми

Війна травмує не тільки тіла, але й души, психіку людей. Постійне відчуття внутрішньої напруги, дратівливість, спалахи агресії на оточених, порушення сну, печія та біль у шлунку, постійний головний біль та запаморочення – це буває вкрай часто, коли міни рвуться під ногами. Але лікарі та психологи обласної клінічної лікарні ім.Мечникова все це розуміють і усіляко лікують самі важки стани.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Генерального директора медичного закладу Сергія Риженко, там на лікуванні зараз знаходиться 30-річний Віктор з Хмельницької області. Після вибуху на голові розійшлися шви на кістках черепа. До лікарні ім. Мечникова його доправили у комі.
В реанімації фізичний стан полагодили, але думки та тривога зостались. Віктор розповідав, як витяг хлопця з-під завалів та передав матері, щоб вона могла його поховати, як зупиняв кровотечу турнікетами.
Йому постійно снився сон, що загиблий хлопчина дякував йому і просив побути трохи разом.
Зараз все нормалізувалося.
Спить 8 годин, гарний апетит. Думає про жінку і про дітей, дуже хоче додому.
Таких історій тисячі, і вони потребують правильного всебічного підходу та лікування.
Риженко додав, що їх співробітники всіляко підтримують прагнення голови військової адміністрації Сергія Лисака створити відділення психологічної реабілітації для ветеранів на базі Мечникова, де є професори та досвідчені лікарі, новітня апаратура.
“Емоції повинні бути завжди здоровими…” – пише Риженко.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпрі прооперували важко поранену жінку з Донецької області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору