Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Стало відомо, хто керував «Двадцятовськими» наркоділками у Кривому Розі

У Кривому Розі затримали десять учасників двох злочинних організацій, які входили до складу  угруповання «Двадцятівських». Вони збували наркотики та виманювали гроші з кредитних карток у громадян. Керували цими групами двоє братів з  Кривого Рогу.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Учасники однієї з організацій налагодили схему, як виманювати гроші у громадян. Вони масово розсилали смс-повідомлення під виглядом соціальних виплат від єПідтримки про можливість отримати допомогу ВПО. Вказуючи посилання на фейкові сайти банківських установ, підозрювані отримували коди доступу до банківських рахунків потерпілих та заволодівали їхніми коштами, які розподіляли між собою.

Інша злочинна організація виготовляла та збувала канабіс. Наркоділки облаштували лабораторію для вирощування коноплі в орендованому приміщенні. Фасували готову «продукцію» та передавали збувачам, які в свою чергу здійснювали розповсюдження наркотиків на території міста.

Правоохоронці  провели понад 30 обшуків на території  Кривого Рогу та Одеської області за місцями проживання фігурантів, у транспортних засобах, а також у місцях незаконного виготовлення наркотиків.

Вилучено мобільні телефони, десятки сім-карток операторів зв’язку, комп’ютерну техніку, банківські картки, канабіс загальною вагою понад 5 кг, електронні ваги, зброю, набої, грошові кошти, автомобілі. Вартість вилученого майна складає понад 10 мільйонів гривень.

Наразі учасникам повідомлено про підозру за шахрайство та незаконне виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту та збут наркотичних засобів. Прокурором скеровано до суду клопотання про обрання їм запобіжних заходів.

Затримали дві злочинні організації по збуту наркотиків

Учасники злочинної групи

Облаштували лабораторію для вирощування коноплі

Канабіс загальною вагою понад 5 кг

Канабіс

Десятки сім-карток операторів зв’язку, зброя

Банківські картки, телефони

Вилучили автомобілі

Вилучили автомобілі

Раніше ми розповідали, про наркотики поштою: у Кривому Розі затримали наркокур’єра

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору