Кривий Ріг До сайту

Зовсім без м’яса: готуємо грузинське лобіо

27 лютого у християн починається найсуворіший та найдовший Великий пост. Його правила пропонують на весь цей період відмовитися від продуктів тваринного походження. Але хто сказав, що пісне – це не смачне? До того ж тваринний білок можна з користю для здоров’я замінити білком рослинним.

Реклама

Саме таке блюдо пропонує приготувати Інформатор.

Лобіо з грузинської перекладається як квасоля. Цей інгредієнт є основою страви. За великим рахунком в лобіо крім квасолі більше нічого і немає. Все інше – приправи. Безліч приправ. І зелень. Але не кріп і петрушка, які звичні нам, а  горіхи. Грузини з горіхами примудряються готувати практично все: овочі, квасолю, гриби та навіть м’ясо і рибу. 

Реклама

Грузинське лобіо

Продукти

2 склянки червоної квасолі;

Реклама

Приготування

Квасолю замочити в холодній воді на 10-12 годин, після чого добре промити, залити водою так, щоб вона повністю покривала квасолю, і варити до готовності.

Подрібнену цибулю спасерувати на олії до прозорості.

Реклама

Горіхи з часником пропустити через м’ясорубку, додати уцхо-сунелі, чабер, коріандр, гострий перець, посолити, влити оцет, 1,5-2 склянки квасоляного відвару і ретельно вимішати.

Квасолю злегка потовкти (але не в пюре, а так, щоб її частина залишилася цілою), додати цибулю і тушкувати 10-15 хвилин. Потім ввести горіхово-часникову суміш і томити на легкому вогні ще 3-5 хвилин.

Лобіо зняти з вогню, додати подрібнену кінзу, акуратно перемішати та дати настоятися 15 хвилин.

Реклама

Подавати, посипавши зернами граната.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати картопляні рулетики з грибами.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова