Лимонно-макові млинці – мак і лимонна цедра додаються прямо в тісто, збагачуючи смак млинців та роблячи їх на диво ароматними.
Не гайте часу та мерщій приготуйте лимонно-макові млинці із зернистою текстурою і свіжими цитрусовими нотками, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 300 г
- Молоко – 600 мл
- Цукор – 100 г
- Мак – 120 г
- Яйця – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сода харчова – 5 г
- Масло вершкове – 50 г
- Сіль – 1/8 ч. л.
Рецепт приготування:
Мак залийте кип’ятком і залиште на 15-20 хвилин.
Лимон помийте, обсушіть і зніміть з нього теркою цедру, а з м’якоті витисніть сік.
Для тіста збийте міксером яйця з содою і сіллю, влийте молоко і знову збийте. Всипте борошно і збивайте далі до однорідної маси. Додайте лимонну цедру і сік та розтоплене вершкове масло.
З маку злийте рідину і перебийте його з цукром у блендері або кавомолці. Покладіть мак у тісто, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Потім влийте порціями молоко і ретельно розмішайте.
Сковороду змастіть маслом і обсмажуйте млинці з двох боків по 1-2 хвилини до золотистої скоринки. Готові млинці змастіть вершковим маслом.
Раніше ми розповідали, як приготувати різнокольорові вареники.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок