Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

14 лютого, військові силоміць намагалися відвезти чоловіка до військкомату в Одесі: розпочато службове розслідування

Вдень 14 лютого 2023 року, в Одесі, під час роботи групи військовослужбовців одного з ТЦК та СП в громадському місці, чоловіка силою намагалися доставити у військкомат. Наразі військовою службою правопорядку проводиться службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень.

Некоректна поведінка військовослужбовців засуджена командуванням. Керівники обласного і районного ТЦК та СП притягнуті до дисциплінарної відповідальності, – передає Інформатор.

Працівники ТЦК та СП, не просто дали повістку перехожому, а намагалися посадити в автівку і відвезти до військкомату силоміць.

З особовим складом, який залучений до заходів оповіщення проводяться додаткові роз’яснювальні заняття та тренінги із залученням юристів та психологів.

Водночас, маємо нагадати, що заходи мобілізації – це не особиста забаганка співробітників ТЦК та СП. Це загальнодержавні заходи, що покликані сформувати резерв Сил оборони.

У зв’язку з чим кожен громадянин, що згідно законодавства підлягає мобілізації, має виконати свій конституційний обов’язок:

– прибути у ТЦК та СП за місцем реєстрації, або в найближчий РТЦК та СП, якщо змінено місце проживання, – для уточнення своїх особистих даних,

– за необхідності пройти медичний огляд,

– повідомити про наявні підстави для отримання відстрочки.

Раніше Інформатор розповідав, в яких випадках можна не приходити до військкомату по повістці. А також про те, що на військовий облік в Україні можна встати онлайн.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору