Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпрі місцевий мешканець оголосив себе “легітимним президентом” та потрапив до в’язниці

Трудно навіть собі уявити, до чого може привести жага влади неурівноваженої людини, особливо під час війни. Інколи такі люди в бажанні отримати керувати країною стають на шлях зради Батьківщині. І тоді кара невідворотня.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ у Дніпропетровській області, лідера антидержавної організації так званого «народовладдя» було викрито у Дніпрі на публічних закликах до повалення конституційного ладу України. Зловмисник, вважаючи нелегітимними діючі органи державної влади, закликав громадян України замінити їх новоствореними. У тому числі не виключав й варіант насильницького повалення влади.
«Легітимний президент» збирав однодумців у лавах «всеукраїнського національного конгресу» і разом з ними формував тіньовий уряд. Діючі державні органи були визнані «терористичними структурами».
СБУ викрила антидержавного діяча, і за рішенням суду у 2022 році його було засуджено до 3 трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік.
Але навіть можливість потрапити за грати не зупинила лідера псевдонародовладдя, і він продовжив свою деструктивну діяльність проти України. Постійне спілкування із «соратниками» надихало його на дотримання попереднього антидержавного курсу. Він активізував антиукраїнську та сепаратистську агітацію в інтернетпросторі, яка використовувалась ворогом під час війни у пропагандистських сюжетах та статтях «рупорів кремля».
За поданням Служби безпеки України, на підставі зібраної доказової бази, судом скасовано випробувальний термін деструктивному елементу.
Співробітниками СБУ спільно з Національною поліцією зловмисника затримано у Києві та супроводжено до місця відбування покарання.
Найближчі декілька років він проведе за гратами.

Раніше Інформатор писав про те, як покарали криворіжця, який у соцмережах схвалював окупацію України російськими військовими.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору