Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні покарали три обленерго за недотримання графіків відключення світла

При перевірці операторів систем розподілу електричної енергії в Україні, виявили недотримання графіків відключень електропостачання споживачам з боку трьох ОСР. Ними виявилися АТ “Вінницяобленерго”, АТ “Чернівціобленерго” і ПРАТ “Волиньобленерго”. Перевірки охоплювали діяльність компаній протягом листопада – грудня 2022 року.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на НКРЕКП.

За результатами перевірок встановлено, що вказані підприємства допустили порушення вимог Закону України «Про ринок електричної енергії». Зокрема, вказані ОСР розподіляли гафіки відключення світла нерівномірно, без дотримання принципу соціальної справедливості.
Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти.

НКРЕКП винесла рішення накласти на АТ “Вінницяобленерго”, АТ “Чернівціобленерго” і ПРАТ “Волиньобленерго” санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. грн. та зобов’язала надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання.

Раніше Інформатор писав про те, що криворіжцям треба бути готовими до тривалих відключень електроенергії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору