Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворіжцям треба бути готовими до тривалих відключень електроенергії

Масований ракетний удар росіян, який стався 14 січня збільшив дефіцит електроенергії в Україні. Низка ТЕС не працює через серйозні пошкодження. Енергетики роблять все можливе для їх відновлення. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Гендиректора компанії YASNO Сергія Коваленко, дефіцит генерації в енергосистемі після атаки величезний. Низка ТЕС не працює через серйозні пошкодження. Прогнозувати терміни відновлення поки що зарано. Як довго триватимуть ремонти – поки невідомо.
Проблема настільки серйозна, що Укренерго значно обмежив обсяги споживання по всій Україні й в Києві зокрема. Енергетики тримають ситуацію під контролем та шукають рішення, щоб її стабілізувати.
Оператори систем розподілу мають дотримуватися цих обмежень, щоб не погіршити стан системи. Тому можуть застосовувати екстрені відключення. Та критична інфраструктура має бути заживлена.
Руйнування є значними. Всі енергетики працюють над відновленням, але українцям й криворіжцям зокрема, потрібно бути готовими до того, що відключення можуть бути тривалими.

Уточнення по ситуації у Кривому Розі можна отримати на сайті місцевого оператора розподільчих мереж (обленерго).

Раніше Інформатор писав про те, як зберігати продукти під час відключення електроенергії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору