Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні покращується ситуація зі світлом – коментар Міністерства енергетики

У п’ятницю, 3 лютого, завдяки вжитим заходам, а також метеорологічним умовам ситуація з електропостачанням продовжує поліпшуватись. Так, очікуваний дефіцит електричної потужності на вечірній максимум становитиме близько 17,5 % від потреби. Тому у Дніпропетровській області, зокрема і у Кривому Розі запроваджені стабілізаційні графіки відключення світла, години яких можуть зменшуватися.

Але у зв’язку з бойовими діями найскладніша ситуація із знеструмленнями в Донецькій, Херсонській та Харківській областях, – передає Інформатор з посиланням на Міністерство енергетики України.
Через дефіцит генеруючої потужності найбільша частка відключених споживачів у Кіровоградській, Волинській та Вінницькій областях.

Обмеження споживання електроенергії здійснюється НЕК «Укренерго» шляхом доведення до всіх операторів систем розподілу (ОСР) лімітів споживання, які діють упродовж доби. Кожний ОСР у межах доведеного ліміту у своїй області складає графіки погодинних відключень та інформує про це споживачів. У разі перевищення ліміту застосовуються аварійні відключення електроенергії.

Раніше Інформатор розповів, чому при частому відключенні електроенергії не зменшуються рахунки за світло.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору