Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Стало відомо, яке польське місто стане партнером Кривого Рогу

2 лютого 2023 року Рада міста Люблін, що у Польщі прийняла рішення про партнерство та співпрацю з Кривим Рогом. Депутати Любліна одноголосно проголосували про підписання Угоди між містами. Найближчим часом буде укладена Угода про партнерство між містами.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на прес-центр криворізького виконкому.

Після отримання статусу міст-партнерів буде зроблений наступний крок, щоб міста стали побратимами. Законодавством передбачено, що для цього мають пройти громадські слухання у всіх районах нашого міста і після цього це має затвердити сесія Криворізької міської ради.
Люблін для нас дуже важливий, як культурний та освітній центр Польщі. У Любліні сильна команда по розвитку технопарків, по роботі з громадянським суспільством.

“У нас є багато проєктів з соціального та культурного розвитку. І що важливо – у Любліні навчається багато криворіжців, тому для нас це місто стало вже добре знайомим і дружнім. У важкий час випробувань наші друзі з Любліна одразу підставили нам плече допомоги. З перших днів війни надсилають гуманітарні вантажі, техніку, медикаменти. Ми щиро вдячні за підтримку та готові разом працювати, наближати Перемогу, а в подальшому – втілювати у життя нові спільні проєкти», – зазначив в. о. міського голови Юрій Вілкул.

Раніше ми розповідали, як проголосувати за Кривий Ріг в конкурсі на найпривабливіше місто.

Олена Шевченко

Нагору