Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Баурсаки: готуємо пончики по-казахськи

Якщо ви любите пончики, тоді пропонуємо додати в колекцію цей рецепт. Казахські баурсаки готуються просто і мають свій особливий колорит.

Це частування обов’язково подавати та їсти гарячим, хоча пончики не втрачають м’якості навіть після остигання – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 5 г
  • Масло вершкове – 25 г
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – за смаком
  • Олія соняшникова – 500 мл
  • Пудра цукрова – 40 г

Спосіб приготування:

У тепле молоко покладіть дріжджі, цукор, сіль і перемішайте. Додайте яйце, розтоплене вершкове масло, всипте просіяне борошно і замісіть гладке тісто. Залиште підходити на пів години.

Потім сформуйте з тіста невеликі кульки. Обсмажте їх у киплячій олії з усіх боків до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб позбавитись зайвого жиру. Готові баурсаки посипте цукровою пудрою.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати рулет «Брауні» з печива й кокосової стружки.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

Нагору