Якщо ви любите пончики, тоді пропонуємо додати в колекцію цей рецепт. Казахські баурсаки готуються просто і мають свій особливий колорит.
Це частування обов’язково подавати та їсти гарячим, хоча пончики не втрачають м’якості навіть після остигання – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 250 г
- Яйця – 1 шт.
- Молоко – 200 мл
- Дріжджі сухі – 5 г
- Масло вершкове – 25 г
- Цукор – 100 г
- Сіль – за смаком
- Олія соняшникова – 500 мл
- Пудра цукрова – 40 г
Спосіб приготування:
У тепле молоко покладіть дріжджі, цукор, сіль і перемішайте. Додайте яйце, розтоплене вершкове масло, всипте просіяне борошно і замісіть гладке тісто. Залиште підходити на пів години.
Потім сформуйте з тіста невеликі кульки. Обсмажте їх у киплячій олії з усіх боків до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб позбавитись зайвого жиру. Готові баурсаки посипте цукровою пудрою.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати рулет «Брауні» з печива й кокосової стружки.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок