Часи зараз важкі. Економити доводиться на усьому. Але гарні господині знаходять вихід з будь-якої ситуації, майже за копійки готуючи родину смачними стравами.
Інформатор пропонує спробувати одну з таких.
Картопляно-печінкові котлети
Продукти
- 300 г будь-якої печінки;
- 500-600 г вареної картоплі;
- 70-80 г цибулі або 1 штука;
- 3-4 ст. л. білих сухарів для панірування;
- 5-6 ст. л. борошна;
- 1 куряче яйце;
- 3-4 ст. л. олії ;
- сіль і чорний перець в залежності від смаку.
Приготування
Зваріть картоплю (можна в шкірці, а можна без), дайте їй охолонути і натріть на дрібній тертці.
Печінку перекрутити на м’ясорубці разом з цибулею і додайте в картоплю. Туди ж видавити часник за допомогою преса і всипте сухарі для панірування.
Потім розбийте яйце в масу, посоліть, поперчіть і гарненько перемішайте. Якщо фарш вийшов рідкий, додайте трішки борошна.
Розігрійте олію в сковорідці до легкого диму. В цей час сформуйте з фаршу кругленькі котлетки і обваляйте в борошні.
Викладіть котлети в сковорідку і смажте в 1-2 хвилини на сильному вогні. Після зменшіть вогонь і готуйте 7-9 хвилин.
Гарнір можна подати будь-який, але бажано не з картоплі. Картопля з картоплею буде не дуже смачно, а ось макарони, рис, булгар чи гречка підійдуть відмінно.
Про те, як приготувати халву з насіння соняшника, Інформатор писав раніше.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг