Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

З’явилася нова схема обману українців – на продажу дров «від лісгоспів»

З настанням холодів і енергетичною кризою все більше українців перебираються жити у приватні будинки чи до утеплених дач та переходять на опалення дровами.  У зв’язку із цим почастішали випадки шахрайства при купівлі дров через Інтернет. Наразі шахраї вигадали нову схему обману.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, шахраї вигадали нову схему продажу дров через Інтернет. Цього разу вирішили нажитися на продажах “дров за низькими цінами”.

Робиться це наступним чином: в одній з місцевих груп соціальної мережі Facebook з’являється інформація про продаж паливних дров нібито від імені лісогосподарських підприємств. Шахраї пропонують деревину за нижчою вартістю і просять здійснити передоплату на банківську карту. Після перерахунку грошей не виходять на зв’язок, а люди залишаються без товару.

Під час купівлі дров громадян мають пам’ятати про те, що:

  • лісогосподарські філії не пропонують здійснити переказ коштів на банківську картку за продаж дров, а мають порядок з реалізації;
  • потрібно звернутися до офісу філії чи лісництва, укласти договір, де потрібно вказати обсяг придбання;
  • тільки після цього людина отримає рахунок на оплату, де вказані всі реквізити підприємства (юридичної особи), з найменуванням продукції, об’ємів, вартості та суми;
  • оплатити можна через термінал, у лісгоспі, відділенні банку чи Приват 24, отримати квитанцію про оплату;
  • далі потрібно звернутися у лісництво для відвантаження деревини.

Правоохоронці пояснюють, що в нинішніх умовах сам процес встановлення особи шахрая та його затримання доволі складний, адже велика кількість шахрайських схем розповсюджується і вчиняється за допомогою інтернету, а самі зловмисники можуть знаходитись будь-де – чи то в Україні, чи то закордоном.

Крім того, у поліції наголошують, що шахрайства під час війни набули особливого розповсюдження й мають ознаки цинізму. Та вкотре застерігають, що купувати дрова краще лише офіційно через місцеві лісгоспи аби не потрапити на гачок шахраїв і в жодному разі не піддаватись на вимогу передоплати.

Раніше Інформатор писав про те, як через інтернет придбати дрова.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору