Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Виконуючи бойове завдання загинув успішний айтівець і доброволець з Кривого Рогу

31 грудня на війні з росіянами загинув айтівець, родом з Кривого Рогу Артем Збаранський. Він був талановитим фахівцем у сфері IT і працював розробником з Incode Group. На фронт пішов не маючи військової освіти, був добровольцем, мав позивний “Турист”.

Артем закінчив школу у Кривому Розі, а вищу освіту отримав на факультеті психології у Дніпровському національному університет імені Олеся Гончара, – розповідає Інформатор.

Напередодні Нового року доброволець і психолог Артем Валерійович Збаранський загинув виконуючи бойове завдання.

“Викладачі й випускники пам’ятають його як неординарну й творчу особистість – Артема з групи ДС-10-3 (спеціальність 053 “Психологія”), як винахідливого й креативного волонтера й студрадівця, як активного й вдумливого студента! Сумуємо, висловлюємо співчуття родині, друзям, однокурсникам, побратимам з батальйону “Дике поле”, психологам міста й усім, хто знав Артема, мужнього Воїна й Захисника нашої країни! Світла пам’ять про Артема Валерійовича Збаранського надовго лишиться в наших серцях! Спочивай з миром, дорогий наш Воїне, наш шановний випускнику! Схиляємо голови долу в скорботній тузі…Пам’ятаємо Тебе, Артеме, й дякуємо Тобі за звитягу й мужню чоловічу позицію у захисті нашої України”, – пише про Артема волонтерка Зоя Бондаренко.

У 2017-2019 роках Артем працював у компанії Incode Group був Team Lead. Коли розпочалася повномасштабна війна — пішов на фронт добровольцем, мав позивний «Турист».

«Війна забирає найкращих. Саме так можна сказати про Артема. Він був не лише професіоналом, а й людиною з великим серцем. Завжди знаходив час, якщо хтось просив його допомогти. У моїй пам’яті він залишиться усміхненим, бо в нього майже завжди був гарний настрій. Пригадую: подивишся на Тьому — і вже ранок ставав не таких похмурим. Напередодні він писав мені, що обов’язково повернеться і що планує колись бути старим і сварливим дідом. На жаль, друже, так не станеться… Але я знаю, що кожного разу, коли ми будемо збиратись у колі наших друзів, то ти будеш поряд. Вічна пам’ять герою! Смерть ворогам», – розповідає колега Артема Дар’я Бунькова.

Раніше Інформатор повідомляв про загибель криворізького ультраса з позивним “Халк”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору