Кривий Ріг До сайту

Готуємось до Різдва: рецепт ніжної заливної риби 

У Різдво на столі мають стояти 12 пісних страв, тому заливна риба просто повинна попасти на ваш стіл. Легкий рецепт заливної риби, що дасть змогу опинитися на справжньому святі всій вашій родині.

Реклама

Інформатор у приємному передчутті свят рекомендує вам рецепт заливної риби до Різдва. Купуйте щуку, судака або осетра — готуйте, даруйте захоплення та захоплюйтесь самі!

Інгредієнти:

Реклама

Основні

Спосіб приготування:

Видаліть шкірку та кістки риби. Промийте філе та наріжте на шматки. Покладіть в окрему миску.

Реклама

Помийте, очистіть та наріжте на довільні шматки моркву. Очистіть цибулю та порубайте квадратиками. Помийте та обсушіть корінь петрушки та селери.

Замочіть у воді желатин.

Голову, плавники, хвіст та кістки залийте холодною водою у великій каструлі. Доведіть рідину до кипіння та додайте моркву, цибулю, перець, гвоздику, корінь петрушки та селери. Підсоліть та готуйте бульйон упродовж 1 години.

Реклама

Через 1 годину процідіть відвар. Поверніть каструлю з процідженим бульйоном на вогонь та покладіть у нього шматки риби. Готуйте 15-20 хвилин.

Поки відварюється бульйон, рибу можна запекти в духовці. У такому разі запікайте впродовж 15-20 хвилин за температури 180 градусів.

Вийміть готову рибу з каструлі та перекладіть у тарілку для остигання.

Реклама

У бульйон додайте оцет, цукор та желатин, розмочений у воді.

Доведіть суміш до кипіння, але не кип’ятіть.

Процідіть бульйон в окрему каструлю та поставте остигати до кімнатної температури.

Підготуйте посуд для заливної риби. Викладіть в нього шматочки риби, моркву за бажанням та залийте бульйоном кімнатної температури. Поставте в холодильник на ніч.

Перед подачею прикрасьте страву свіжою петрушкою та обов’язково подайте до неї хрін.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати різдвяний хліб.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок