Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо салат новорічний з куркою та апельсинами

Новорічний салат з курячого м’яса з апельсинами має вишуканий смак салату, чудово підійде для головного свята року.

Інформатор розповість покроково, як приготувати смачний салат.

Інгредієнти:

  • варена куряча грудка – 200 г;
  • морквина та апельсин – по 1 шт.;
  • цибуля – половина головки;
  • родзинки та ядра волоських горіхів – по 50 г;
  • твердий сир – приблизно 75 г;
  • цукор – 2 чайні ложки;
  • сіль та оцет – по 1 чайній ложці;
  • майонез та зерна граната – за смаком.

Приготування:

Курячі грудки відварити в злегка солоній воді з запашним перцем і лавровим листком. Мясу дати охолонути в бульйоні, потім дістати і нарізати невеликими кубиками.

Цибулю також подрібнити в кубик і залити маринадом з оцту із цукром. Хвилин через 10 підготовлений продукт віджати та залишити в окремій мисці.

Родзинки просто промити. Ядра волоських горіхів протягом 5 хвилин обсмажити на сухій сковорідці, а потім дрібно порізати ножем.

Гранат для салату почистити та зібрати зерна в окремий посуд. Апельсин очистити від шкірки,  порізати і змішати з гранатовими зернами.

Свіжу морквину та сир потерти на середній тертці у різні миски.

Викладати салат треба шарами в наступному порядку:

  • курка
  • майонезна промазка
  • маринована цибуля
  • родзинки
  • морквина
  • майонез
  • волоські горіхи
  • сир
  • майонезна промазка
  • апельсини з гранатовими зернами.

Салату треба дати постояти приблизно з півгодини у прохолоді, а вже потім відносити на святковий стіл.

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві суші у склянці.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору