Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як зберегти продукти для святкового столу, коли немає світла?

Українці готуються до новорічних свят і закуповують продукти до святкового столу. При цьому забувають про те, що може бути багатогодинне відключення електроенергії. І що тоді робити?

Декілька порад дасть Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та спеціалістів Центру громадського здоров’я при Міністерстві охорони здоров’я України.

Як врятувати продукти та перевірити їх свіжість

Дощенту набивати холодильники до свят цього року небезпечно. Коли світло відключають надовго, продукти починають псуватися уже за 4 години, але що більше продуктів у вашій морозильній камері, то довше вона триматиме холод, це може бути і до 2-х діб. Перевірити просто – якщо на продуктах сніг, або шматки льоду – вони свіжі”, – рекомендують спеціалісти Центру. 

Тобто, поспішати виносити продукти на балкон не потрібно, кажуть вони і пояснюють, коли це слід робити.

Тільки у разі, якщо ви впевнені що у вас на балконі температура нижче +4°C 24 години на добу, ви можете їх там зберігати. Також ви можете запастися холодовими елементами, які зберігатимуть холод у разі відключення світла. Якщо акумуляторів холоду у вас немає, ними можуть слугувати звичайні пляшки з водою. Покладіть їх у морозильну камеру заздалегідь і коли світло відключать, обкладіть пляшками з льодом ваші продукти. Це не дасть їм розморозитись приблизно 4-5 годин”, – радять медики.

Також вони дали рекомендації стосовно зберігання ліків.

Ліки, які потребують зберігання за низьких температур, у холодильник ліпше не ставити, зберігайте їх на підвіконні або на балконі, якщо там не вище +4°C. В іншому разі, придбайте для них сумку-холодильник”, – рекомендують експерти Центру громадського здоров’я.

Раніше Інформатор писав про те, які прилади допоможуть пережити відсутність електроенергії

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору